Mökkitekemistä yksin tai porukalla

Kuulutko siihen ihmisryhmään, jonka mielestä mökkiloma on välttämätön paha? Tylsistytkö luonnon helmassa? Ei hätää, meillä on sinulle vinkkejä! Tässä kirjoituksessa puhumme etenkin sisätiloihin sopivista aktiviteeteista sellaisiin päiviin, kun sää estää ulkona olemisen.

Mökillä ollaan yleensä ulkona

Kun sää on kaunis, aika kuluu mökillä nopeasti. Järveen voi pulahtaa niin monta kertaa päivän aikana kuin mieli tekee ja illalla saunassa lämmittely ennen ja jälkeen uinnin rentouttaa ihanasti. Mökillä myös perinteisesti kalastetaan ja kerätään metsästä herkullisia luonnonantimia kuten marjoja ja sieniä. Näistä saa ruokaa heti tai säilöttäväksi! Grillaaminen ovat myös loistava ja maukas tapa viettää iltaa auringonlaskua seuraten. Ja jos alkaa sataa, ei hätää – sisätiloissakin voi tehdä kaikenlaista hauskaa.

Sisäaktiviteetteja sadepäivään

Jos mökkilomalle osuu kylmiä ja sateisia päiviä, ei ulkona tee juuri mieli oleskella. Suomen kesä voi joskus olla arvaamaton, joten huonoon keliin on hyvä etukäteen varautua. Tässä vinkkimme mukavaan sisätekemiseen.

Erilaiset pelit viihdyttävät koko ryhmää

Korttipelit, kuten pokeri ja blackjack, ovat aina hauskoja ryhmille. Jos joku tuntee pelin baccarat säännöt, voi tätäkin jännittävää peliä kokeilla. Jos sinulla on kotona lautapelejä, ota myös ne mukaan – ne tarjoavat tuntikausia viihdettä useille ihmisille ja myös tervettä kilpailua! Klassinen Monopoli- tai Scrabble-peli ei vanhene koskaan, mutta myös uusia ja mielenkiintoisia lautapelejä on tarjolla paljon!

Aivopähkinöitä yhdelle

Ristisanat ja sudoku ovat loistavia aivopähkinöitä, jos haluat jotain rauhallisempaa tai rentouttavampaa tekemistä. Palapelit sopivat myös hyvin sisätiloissa vietettävään aikaan, sillä ne vaativat kärsivällisyyttä ja keskittymistä. Tällaisten aktiviteettien parissa mieli lepää ja rauhoittuu ja muut huolet unohtuvat hetkeksi. Niistä on myös hyötyä mielen notkeana pitämisessä, vaikka ne eivät välttämättä suojaisikaan muistisairauksilta myöhemmällä iällä.

Rentoudu hyvän kirjan parissa

Jos haluat mökkilomasi aikana viettää aikaa yksin, mikset ottaisi kirjaa mukaan? Rento ilta kuistilla tai kamiinan lämmössä hyvän kirjan parissa voi olla juuri sitä, mitä tarvitset vietettyäsi päivän ulkona luonnossa. Lukeminen on myös helppo aktiviteetti, jossa voi oppia uutta. Jos fyysisen kirjan lukeminen tuntuu jostain syystä hankalalta, äänikirjat ovat aivan yhtä hyvä vaihtoehto.

Sateiset mökkipäivät tarjoavat myös täydellisen tilaisuuden lukea kaikki ne kirjat, jotka sinun on ollut tarkoitus lukea läpi, mutta joille et kiireisessä elämässäsi tunnu löytävän aikaa. Olipa kyse sitten kaunokirjallisuudesta tai tietokirjoista – mikä tahansa luettava materiaali sopii mökille.

Mökillä voi tehdä niin ulkona kuin sisälläkin

Huonon sään ei kannata antaa pilata mökkilomasuunnitelmia; on paljon hauskoja aktiviteetteja, joista voi nauttia sisätiloissakin, sekä yksin että ryhmässä. Klassisista lautapeleistä kirjojen lukemiseen – toivomme, että nämä ehdotukset auttavat saamaan sadepäivät mökillä kulumaan nopeasti! Etsitkö jotain muuta? Voisit aina kokeilla herkullisten ruokien valmistamista keittiössä kaikkien nautittavaksi – eihän mikään sano “mökkilomaa” paremmin kuin perheen ja ystävien kanssa jaetut kotitekoiset ateriat! Nauttikaa!