Parhaat korttipelit mökille

Mökkeilyyn kuuluu monilla perinteisesti korttipelien pelaaminen. Nautitpa sitten auringosta ja uit järvessä tai vietit sateisen iltapäivän peittoihin kääriytyneenä kirjan kanssa, ei ole parempaa tapaa päättää päivä kuin kokoontua yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa korttipeliin. Listasimme tähän kirjoitukseen omat suosikkimme korttipelien laajasta kirjosta.

Uno

Tämä suosittu peli on ollut olemassa jo vuodesta 1971 ja sen suosio jatkuu edelleen! Jokaiselle pelaajalle jaetaan pelin aluksi seitsemän korttia ja he pelaavat vuorotellen erityisiä toimintakortteja toisilleen yrittäessään päästä eroon omasta kädestään. Pelaajan on muistettava huutaa “Uno!”, kun hänellä on kädessään enää yksi kortti tai muuten hän joutuu nostamaan pakasta kaksi korttia lisää. Tavoitteena tässä pelissä on yksinkertaisesti olla ensimmäinen pelaaja, joka pääsee eroon kaikista korteistaan – tämä pelaaja on aina kierroksen voittaja. Ensimmäisenä 500 pistettä kerännyt pelaaja on koko pelin voittaja.

Uno sopii 2–10 pelaajalle ja yli 7-vuotiaille. Sen pelaamiseen tarvitaan erityinen Uno-pakka, joita myydään melkein missä vain, missä pelikortteja muutenkin! Yhteen peliin menee aikaa keskimäärin 30 minuuttia.

Go Fish

Go Fish on ajaton klassikko, joka on helppo kaikenikäisten oppia. Kaikki pelaajat aloittavat viidellä kortilla (tai seitsemällä, jos pelaajia on vain kaksi), jotka he pitävät piilossa vastustajilta. Loput kortit laitetaan pöydälle pinoon tai läjään. Tavoitteena on kerätä neljän saman arvoisen kortin sarjoja. Tätä varten jokainen pelaaja kysyy vuorotellen toiselta pelaajalta, onko heillä tietty korttiarvo (esim. “Onko sinulla kuninkaita?”). Jos pelaajalla on kyseisen arvon kortteja, hänen on luovutettava ne kysyjälle. Jos vastustajalla ei ole pyydettyjä kortteja, hänen on käskettävä pyytävää pelaajaa “menemään kalaan” ja tämän pelaajan on nostettava yksi kortti pakasta. Lopuksi eniten neljän sarjoja kerännyt voittaa!

Go Fish sopii 2-5 hengen pelattavaksi ja siihen tarvitaan vain tavallinen 52 kortin korttipakka. Peli on vain 5-15 minuutin kestoinen, joten malttamatonkin pelaaja jaksaa keskittyä.

Ginirommi

Ginirommi on kahden pelaajan peli, jossa käytetään tavallisia pelikortteja ja jota pelataan yleensä kahdella korttipakalla. Pelin tavoitteena on kerätä pisteitä muodostamalla yhdistelmiä, jotka muodostuvat kolmesta tai useammasta saman arvoisesta kortista (kuten kolme kymppiä) tai värisuorasta (peräkkäiset saman maan kortit, esim. herttavitonen, -kutonen ja -seiska). Pisteitä kerätään jokaisesta muodostuneesta yhdistelmästä ja erän lopettamisesta. Pelin voittaa se, joka ensin saavuttaa ennalta sovitun pistemäärän (yleensä 100 pistettä).

Ginirommi on nopeatempoinen peli, joka vie yleensä noin 15 minuuttia. Se sopii parhaiten aikuisille pelaajille. Säännöt on loppujen lopuksi helppo oppia, mutta peli tarjoaa silti jännitystä kokeneellekin korttipelihaille.

Korttipeleistä helppoa viihdettä mökkeilyyn

Korttipelit ovat loistava tapa viettää aikaa yhdessä mökillä ja näistä kolmesta löytyy sopiva peli mille tahansa kokoonpanolle. Go Fish on täydellinen lapsille, Uno tuo esiin kaikkien kilpailuhengen ja ginirommissa pelaajapari pääsee harjoittamaan strategisia taitojaan. Tartu siis korttipakkaan ja valmistaudu perinteiseen hauskanpitoon!